bijdevlaamseschuur@gmail.com

  Bel ons op 06 36501973

Tuin


We werken samen met het ritme van de natuur en maken gebruik van planten die elkaar versterken en beschermen. Zo helpen de lavendel en de Afrikaantjes in onze tuin mee tegen ongewenste aaltjes.

Naast veel eetbare planten, bomen en kruiden staan in onze tuin ook veel bloemen en planten die de vlinders, bijen en vogels helpen.


Kapelletje


Even stil zijn, een kaarsje branden of ontdekken wat er in de laden en achter de deurtjes van de kastjes zit... het kan in onze natuurkapel.

De vragen en opdrachten die u in de kapel vindt, kunnen inspiratie geven, of helpen bij het beantwoorden van levensvragen.

De boekjes kunt u meenemen naar de B&B, of ter plaatse doorbladeren. Schrijf gerust een gebed in het gebedenboekje. Dit mag ook anoniem.

Kortom: neem de tijd om stil te staan.


Dieren


De dieren helpen in de tuin. Zo eten onze Indische loopeenden (als ze wakker zijn) graag slakken.

De hond is goed gezelschap tijdens het onkruid wieden.


De kippen helpen bij het opeten van teveel rupsjes, ze eten onkruid en schoffelen de grond met hun onuitputtelijk gegraaf. Zij leggen de eitjes voor uw ontbijt.


William and Harry (keurige Engelse schapen - maar u mag Willem en Harry zeggen) maaien ons gras, maar zijn ook gek op knuffels...


En deze heren... ach, die zijn vooral gezellig: U ziet Bram en Roel in hun jonge jaren, maar ook Marietje loopt hier rond.

Duurzaam

We zoeken zoveel mogelijk duurzame oplossingen en kopen veel tweedehands. Ook de materialen waarmee de B&B is aangekleed en ingericht zijn grotendeels hergebruikt.

Ontbijt

We bieden een ontbijt of kleine maaltijd aan voor een meerprijs. Eieren van onze kippen, iets lekkers uit de tuin, huisgemaakte jam.

Normaal maken we geen gebruik van stukverpakkingen. Ivm Coronamaatregelen maken we hier een uitzondering op.


Producten

Onze producten zijn, indien voorradig, te koop. Vraag er gerust naar, we laten u graag kijken en proeven.


Een bosje lavendel, of een potje vol heerlijke geur. Hou de sfeer van je verblijf nog even vast, of deel wat van je ervaring met thuisblijvers.


Van het fruit dat we oogsten of krijgen, maken we jam. Leuk om te doen, lekker om te eten.


Proef de zomer in onze vlierbloesem-limonade, verwarm jezelf met kruidenbitter...

Elk seizoen heeft eigen mogelijkheden voor een passend drankje.

In onze moestuin gebruiken we geen bestrijdingsmiddelen. We maken we alleen gebruik van natuurlijke mestproducten. Alles wat wij maken en verkopen is dus vrij van bestrijdingsmiddelen, conserveringsmiddelen en kleurstoffen.